Tohto očarujúceho Taliana asi netreba zvlášť predstavovať. Určite ho poznáte aj vy z televíznych obrazoviek, kde svoje umenie predvádza priamo pred Vašimi očami. Kde sa tu však vzal? Talian, ktorý sa narodil na Elbe, ju zhruba po 20 rokoch opustil. Kvôli žene. Kto by to bol povedal, keď po prvom náznaku dvorenia z jeho strany sympatická Jana povedala, že je arogantný. A práve to ho dostalo a zaumienil si, že peknú Češku musí mať. Nakoniec sa mu to aj podarilo a presťahoval sa do Čiech, kde žije už druhé desaťročie. Janu si vzal za manželku a majú spolu syna Giacoma. Svoje korene však nikdy nezaprel a nevyhasla ani jeho láska k rodnej vlasti, čoho dôkazom je fakt, že rok 2006 označil za najkrajší vo svojom živote a to nielen vďaka narodeniu prvého syna, ale tiež vďaka tomu, že Taliansko vo finále svetového šampionátu vo futbale porazilo Francúzsko. Darmo, futbal k Taliansku patrí ako víno k rybe a príslušníci tohto národa sú veľkými futbalovými fanúšikmi.
V jednom z dielov svojej relácie „S Italem v kuchyni„ pripravoval spolu s matkou (v rodnej krajine) sladký jahodový dezert. Od svojej mamy čerpal všetky prvotné inšpirácie a ona ho odmalička zapájala do diania v kuchyni.
Vyskúšajte aj vy chutný jahodový koláč od Emanuela Ridiho:
Jahodový koláč slávneho Taliana
Ingredience:
350 g hladkej múky, 250 g masla alebo rastlinného tuku, 140 g práškového cukru, 2 žĺtky, citrónová kôra, múka na valček, tuk na vymastenie plechu alebo papier na pečenie, mrazené mandle, sladký likér, vanilkový krém, jahody.
Múku, žĺtky, cukor, nestrúhané maslo, nasekané mandle a likér spracujeme do cesta. Takéto cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky. Potom ho vyvaľkáme a položíme na dno vymastenej formy, zalejeme vanilkovým krémom, na ktorý poukladáme jahody a pečieme na 175 °C po dobu 45 minút. Potom ešte necháme asi 10 minúť koláč vo vypnutej trúbe, aby „došiel“. A to je všetko. Veríme, že Vám bude chutiť.
Zdroj: ahaonline.cz
Foto: strategie.e15.cz, s-italem-v-kuchyni.com